Timeline BG : Oskar Ruegg

ОСКАР РЮЕГГ АД – РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ДЕСЕТИЛЕТИЯТА

ХРОНИКА

КРАЙЪГЪЛНИ КАМЪНИ НА ЕДНА НАД 130-ГОДИШНА ИСТОРИЯ НА УСПЕХА

ОСКАР РЮЕГГ АД

2019

Благодарение на новия завод в Мексико, пазарите в Южна и Северна Америка се отварят за Oskar Rüegg. В САЩ също така биват печелени много големи проекти.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

2019

2019г. е годината на размириците и демонстрациите. От Латинска Америка до Източна Азия милиони души излизат на улицата на протести срещу противоречиви закони, корупция и насилие, или за защита на климата.

ОСКАР РЮЕГГ АД

2015

РЪКОВОДСТВОТО на бизнеса на Оскар Рюегг АД преминава в ръцете на Грегор Хени.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

2015

Швейцарската Национална банка „Schweizerische Nationalbank“ изненадващо спира минималния курс на франка спрямо еврото. По отношение на швейцарския франк Еврото масово губи от стойността си.

ОСКАР РЮЕГГ АД

2013

Под ръководството на г-н Грегор Хени Бългърското подразделение на компанията продължава да се развива възходящо и в крайна сметка се представя като широко диверсифициран доставчик на индустриални услуги.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

2013

Като първи напълно автономен автомобил, Mercedes S-Klasse първи преодолява историческия маршрут Bertha–Benz–Memorial–Route от над 100 km от Манхайм до Пфорцхайм. „Пионерката” Берта Бенц избира тази отсечка още през 1888 година за първото автомобилно пътуване на голямо разстояние.

ОСКАР РЮЕГГ АД

2010

Със сертифицирането по TS-16949 Оскар Рюегг АД продължава с внедряването на най-строгите стандарти за управление на качеството и в България, с което и българското дъщерно дружество бива прието в престижния кръга на World–class Automotive Supplier.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

2010

Облакът от пепел от изригналия исландски вулкан Eyjafjallajökull в продължение на седмици довежда до колапс въздушния транспорт в цяла Европа.

ОСКАР РЮЕГГ АД

2009

Със сертифицирането съгласно DIN ISO 14001 Оскар Рюегг въвежда система за управление, която дефинира най-важните стандарти по отношение на отговорността към околната среда.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

2009

Финансовата криза достига своя пик. Като последица цената на петрола спада до рекордните 33 USD на барел.

ОСКАР РЮЕГГ АД

1973

След кончината на Оскар Егон Рюегг, фирмата преминава в собствеността на фирма Хени-Рюегг. Под ръководството на Едуард Хени-Рюегг се предприема специализиране върху производство на щанцовани детайли.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

1973

И в Швейцария се страхуват от петролна криза и поради това се лишават в три неделни дни от пътуване с автомобил.

ОСКАР РЮЕГГ АД

1959

Оскар Егон Рюегг поема компанията. Освен производството на компоненти за текстилната промишленост за първи път се произвеждат и щанцовани метални компоненти.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

1959

Един британски малогабаритен автомобил се появява на пазара с многозначителното име “Mini”, който дълги години ще предизвиква коментари навред.

ОСКАР РЮЕГГ АД

1938

Оскар Рюегг АД разширява бизнес дейността си и се примества в Пфефикон, кантон Швиц. Стартира производството на оборудване за нуждите на тъкачеството и пружини за ж.п. транспорта.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

1938

Американецът Честър Карлсон поразява света с първото фотокопие. С помощта на восъчни плочи и много фини спори от Ликоподий се прави т.нар. сухо копие.

ОСКАР РЮЕГГ АД

1932

Йохан Рюегг модернизира компанията, давайки ново направление на бъдещото й развитие и предава бизнеса на своя наследник Оскар Рюегг-Трюб.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

1932

По време на световната икономическа криза през тази година индексът Dow-Jones достига исторически най-ниското си ниво от 41,22 пункта.

ОСКАР РЮЕГГ АД

1891

Във Фелдбах Йохан Рюегг отваря своята механична работилница. Наред със собственика, още четирима служители произвеждат пружини за текстилната промишленост.

СВЕТОВНИ СЪБИТИЯ

1891

Посредством далекосъобщителен кабел, който свързва Париж с Лондон през Ламанша, се състои първият телефонен разговор между двете столици.