Как трансферирахме 50T щанцова преса в Мексико : Oskar Ruegg

Как трансферирахме 50T щанцова преса в Мексико

февруари 2020


В момента сме заети с изграждането на нашия завод в Мексико. Миналия ноември трансферирахме първата си щанцова преса. Ето как бе извършено прехвърлянето:

 

Процесът на трансфер стартира още в Швейцария, където първоначално се намираше пресата. Нашите специалисти се погрижиха за поддръжката на машината, за да може ръководителят на проекта да даде зелена светлина.

 

Тъй като пресата щеше да бъде натоварена на кораб и щеше да пътува в продължение на няколко седмици, беше от съществено значение да се осигури специална опаковка за нея. Двигателят трябваше да бъде защитен срещу корозия и трябваше да се гарантира стабилността на машината при постоянно движещият се товар. Външна компания пое грижата за специалните безопасни опаковки.

 

Времето за транзит, включително и преминаването през мексиканските митници, отне около осем седмици. След това транспортна фирма превози машината с камион от Санта Крус до Керетаро, където пресата бе поставена директно в завода “Оскар Рюег”. Специалната опаковка бе премахната и договорена компания сглоби всички части. След сглобяването, щанцовата преса бе пусната в експлоатация от нашите мексикански колеги, посредством пълнене с машинно масло, смазване на частите и т.н.

 

Освен трансферирането, бяха извършени и още няколко операции: инструменти за щанцоване и декойлер също бяха изпратени в Мексико. Уверихме се и, че в завода ще има достатъчно суровина, за да може нашите мексикански колеги да започнат да щанцоват веднага, щом машината пристигне. И сега, както може би вече знаете, ние щанцоваме!